Як звузити пори на обличчі?

Кожна жінка, незалежно від віку, мріє мати гладку, красиву шкіру, але розширені пори заважають здійсненню цієї мрії.

Комедони і чорні крапки, що закупорюють пори, не тільки шкодять здоров'ю шкіри, але і звертають на порох усі старання виглядати ідеально. Як же вирішити цю проблему і попрощатися з розширеними порами?

Косметологічні процедури

У теперішній час існує безліч процедур по звуженню пор. Лікування здійснюється в центрах краси. Досвідчені фахівці підбирають процедуру або ж комплекс процедур, грунтуючись на індивідуальних потреб пацієнта.

Процедура микродермабразия увазі шліфування шкіри спеціальним апаратом з дрібнодисперсним піском і мікрокристалами оксиду алюмінію. Для отримання ефекту потрібно мінімум шість сеансів, тоді пори помітно зменшаться, шкіра вирівняється і стане гладкою і свіжою.

Також варто взяти до уваги лазерну шліфовку шкіри. Вона ефективна не тільки при розширених порах, але і при лікуванні пігментних плям і акне.
Лазерний промінь знімає верхній шар епідермісу, в результаті чого шкіра повністю оновлюється. Курс лікування - від 10 до 15 сеансів.

Для стабілізації роботи сальних залоз підходить ультразвукова чистка обличчя. Ультразвукові хвилі очищають пори і звужують їх. Для кожного типу шкіри підбирається індивідуальний режим очищення. Не рекомендується робити процедуру частіше, ніж раз в два місяці.

Не секрет, що послуги косметологів і відвідування центрів краси вимагають витрат. Але чи можливо звузити пори самостійно, в домашніх умовах?

 

Народні засоби для звуження пор

  1. Яєчний білок. Маски з яєчного білка сприяють стягання шкіри. Таким чином жирові надлишки виходять з пор. Шкіра тонізується, пори звужуються. Для того, щоб зробити таку маску, потрібно відокремити яєчний білок від жовтка і перемішати разом з вівсяними пластівцями, за бажанням можна додати лимонний сік. Після цього слід нанести суміш на шкіру обличчя і через півгодини змити холодною водою.
  2. Огірки. Огірковий сік змішується з кукурудзяним борошном до стану густої пасти, яку потрібно рівномірно нанести на обличчя і залишити на чверть години. Маска допомагає зменшити пори і поліпшити текстуру шкіри.
  3. Харчова сода. Сода має протизапальні та антибактеріальні властивості, завдяки яким лікуються прищі і звужуються пори. Для створення маски потрібно не менше двох столових ложок соди, які необхідно розмочити водою. Отримана паста наноситься на шкіру легкими круговими рухами. Масаж шкіри здійснюється протягом двох хвилин, а після маска змивається теплою водою. Процедура допомагає очистити пори від бруду і звузити їх.
  4. Петрушка. Це просте рослина не тільки очищає і звужує пори, але і відбілює шкіру, повертаючи їй свіжість і пружність. Дрібно подрібнені зелень змішується з двома ложками кефіру або йогурту, наноситься на обличчя і змивається після закінчення п'ятнадцяти хвилин.
  5. Лід. Кріотерапія є найефективнішим засобом для звуження пор в домашніх умовах. Для заморозки підійде як звичайна вода, так і відвари ромашки. Лід звужує пори і скорочує вироблення шкірного жиру і сала, а ромашка має протизапальні властивості і благотворно впливає на здоров'я шкіри. Рекомендується вмиватися льодом щоранку.

Слід розуміти, що раз і назавжди звузити пори неможливо ні за допомогою косметичних процедур, ні народних засобів. Однак зробити шкіру чистою і красивою цілком реально. Потрібно тільки терпіння і регулярний догляд.

Онлайн-запись

Услуги

Онлайн-запись