Лазерна шліфовка особи: коли корисна, а коли небезпечна?

У наш час інновації в галузі медицини досягли таких висот, що видалення рубців і в тому числі шрамів за допомогою лазера робить їх практично непомітними.

Методи лікування рубця
• Хірургічний: рубцева тканина січуть з шкіри обличчя, таким чином звільняючи її від рубця.
• Нехірургічний (лазерне шліфування): найбільш швидкий і безпечний метод. Лазер прибирає верхні шари тканини разом з рубцевої тканиною і запускає процеси регенерації шкіри. В результаті на місці рубцевої тканини утворюється нормальна, незмінені тканину, і рубець затягується.

Лазерне видалення рубця

Для того, щоб повністю позбутися від рубця досить провести 1-2 процедури. Процедура проводиться під місцевим знеболенням. На уражені ділянки шкіри наноситься спеціальний знеболюючий крем. Тривалість процедури становить 10 хв. Після проведення процедури на місці рубця зберігається незначний набряк, почервоніння і скоринка. Все постеффекти проходять за тиждень. Важливо пам'ятати, що корочку над рубцем не можна видаляти самостійно. При самостійному видаленні скоринки рубцева тканина залишиться, і процедура не буде ефективною.
Також після процедури слід уникати сонячних променів, тому що на місці проведення процедури може утворитися пігментація. Тому її виконання рекомендується проводити в осіннє або зимовий час. Проте важливо пам'ятати, що лазерна шліфовка підходить не для всіх типів рубців, а для деяких з них навіть небезпечна.

 

 

Які види рубців існують
• Нормотрофіческій: не підіймається над шкірою, світліше навколишніх тканин. Такі рубці виникають на місці запалених ран, після хірургічних втручань. Найчастіше номографіческіе рубець не відрізняється від навколишніх тканин, буває навіть світліше. Але якщо на кордоні рубця і тканини з'являється пігментація, то в такому випадку лазерне лікування буде ефективним.
• Атрофічний: втягнутий рубець, розташовується на тонкій шкірі (віскі, область лоба, тил кисті). Атрофічні рубці є втягнутими, западає. Для них також показано лазерне лікування.
• Гіпертрофічний: запалений рубець, що підноситься над шкірою. Найчастіше є присутнім запалення. Важливо знати, що перед лазерним шліфуванням потрібно зняти запалення в рубці, тому що в гіпертрофічному рубці вже є надлишок тканини, і стимуляція лазером може привести до неконтрольованого зростання рубця.
• Келоїдний: підноситься над шкірою, має бордовий забарвлення, утворюється на мочках вух, плечах, грудній клітці. Келоїдні рубці можуть бути як активними / зростаючими, так і неактивними / стабилизируемого. Вони доставляють пацієнтам різні незручності: свербіж, біль, психологічні розлади. При келоїдних типі рубця категорично заборонено лазерне лікування, тому що воно може спровокувати його неконтрольоване розростання. Єдиний можливий метод лікування в даному випадку - хірургічний, який також не дає 100% гарантії від позбавлення, тому що келоїдний тип рубця схильний до рецидиву.

Загальні протипоказання для проведення процедур:
• вагітність, лактація;
• онкозахворювання;
• прийом антибіотиків, гормонів і т.д .;
• загар протягом місяця до процедури;
• гострі інфекційні захворювання;
• операційне втручання за місяць до процедури.
На закінчення необхідно відзначити, що на початку лікування рубця найважливіше - це правильна діагностика. Лікування повинно бути безпечним, підходити пацієнтові і давати можливість досягти поставлених цілей. Якщо пацієнт сумнівається в діагнозі доктора, то слід дізнатися думку декількох фахівців, перш ніж прийти до остаточного рішення. В даний час процедура лазерної шліфовки особи проводиться як в клініках, так і в косметологічних центрах.

Онлайн-запись

Услуги

Онлайн-запись